#69 Vervang de tuinlantaartjes

In het voorjaar van 2004, hebben we bij de aanleg van de achtertuin ook meteen verlichting aangelegd. Dit waren lantaarntjes op 12 volt. Een kabel liep vanuit het schuurtje door de tuin en daarop 'prikten' we de lantaarntjes. Het zag er mooi uit. Maar na een paar jaar en vorstperiodes verder, ging de een na de ander stuk.

Na 15 jaar is de grondkabel niet meer goed te gebruiken. Tijd voor iets nieuws. Van mijn lieve 'kleine' oma kregen we half december een leuk geldkado. Echt superlief van haar. Maar dat geld wilden we wel besteden aan iets blijvends. En toen kwam de tuinverlichting van Garden Lights in de aanbieding bij Karwei. Kwam dat even goed uit!

In het weekend zijn we naar de bouwmarkt gereden en hebben we de kar volgeladen met tuinverlichting en alle toebehoren zoals transformator, (verleng)kabels, splitters en een schemersensor. Superhandig zo'n sensor, want de tuinverlichting springt aan zodra het donker wordt en blijft dan een aantal uur aanstaan.

De volgende dag, 28 december 2019, zijn we in de tuin aan het werk gegaan. Alleen bleek dat we het stopcontact buiten nog niet hadden aangesloten in het schuurtje. Maar dat was gelukkig snel op te lossen. Buiten was het best wel koud. En met koude handen lantaarntjes in elkaar zetten ging binnen toch iets beter. Maar daarna was het ook snel klaar: kabel leggen, verlichting op de vaste punten op de hoofdkabel vastmaken en de schemersensor instellen.

Heel blij met het eindresultaat. Bedankt oma. Elke avond als de tuinverlichting aangaat, branden uw lichtjes.

Doel 69: check!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten