#53 Bezoek drie verschillende dierenparken

Dierentuinen raken een beetje 'uit'. Tuurlijk is het leuk om dieren te kijken, maar als ze in kleine hokjes zitten dan is het minder leuk.  Aller eerst voor de dieren, maar je leert kinderen dan weinig over de dieren. Wildlands en Tropical Zoo zijn in dat opzicht wel de meest educatieve parken. De ene groot en de ander klein, maar beide waren erg leuk. Het werden er geen drie, maar vijf parken.

#1 Zeeaquarium Bergen - 22 februari 2017
Niels is jarig en we vieren het niet groots. We gaan er even tussenuit, maar niet te ver. En het zeeaquarium in Bergen is verbouwd, dus reden genoeg om eens een kijkje te nemen. Het blijft klein, maar het ziet er allemaal mooi gestyled uit.

#2 Vlindorado Waarland - 24 februari 2017
Altijd feest om in de kou naar een verwarmde kas te gaan. Na een winterperiode is het weer geopend en overal vliegen prachtige vlinders. In speciale kasten hangen heel veel poppen die op het punt staan om uit te komen.

#3 Wildlands - 12 maart 2018
Tijdens een verblijf in Centerparcs De Huttenheugte zijn we een dagje naar voormalig dierenpark Emmen geweest. Dit is nu Wildlands en het is echt compleet anders. Niet meer die kleine stadsdierentuin, maar een zeer ruime en open park voor verschillende, niet al te veel dieren. Het leuke is dat het in thema's is ingedeeld. We zijn met de safari's door de savanne gegaan. In de warme kas hebben de olifanten de rivier in zien gaan.

#4 Tropical Zoo - 31 augustus 2018
Dit was echt een verrassing. Leuk educatief centrum over tropische diersoorten. We kregen zelfs de kans om een vogelspin en slang vast te houden!

#5 Dierenrijk Nunen - 27 februari 2019
Vandaag is een bijzondere dag voor de ijsberen in Dierenrijk. Ten eerste is het vandaag de internationale dag van de ijsbeer. Ten tweede mochten vandaag de drie maanden oude ijsbeertjes voor het eerst naar buiten. We moesten even wachten totdat ze durfden, maar uiteindelijk kwamen ze samen met mama naar buiten. En wij waren erbij! Video zien? Klik dan hier.

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten