#56 Bezoek vijf verschillende (indoor) speeltuinen

Genoeg speeltuinen in de buurt. Zowel binnen als buiten speeltuinen. Tijd om ze eens te verkennen. Het leukste is om speeltuinen te bezoeken waar we nog niet eerder samen zijn geweest. En dat is gelukt!

#1 Woensdag 5 augustus 2015 - Speelpark de Batavier in Alkmaar
Samen met een vriendinnetje en haar mama bezoeken we deze grote speeltuin. We zijn er nog nooit geweest. Nou ja, een keer toen ik zelf nog op de basisschool zat. Lang geleden dus. Speelpark de Batavier is een sfeervol park waar kinderen volop kunnen spelen, klimmen en ravotten. Een aantal attracties zijn alleen geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Glijbanen, fietskarretjes, schommels, zandbak, ouderwetse draaimolen, waterfietsen, trampolines en nog veel meer. De waterfietsen wilden we uitproberen, maar met twee kleintjes van drie en een waterfiets die moeilijk te besturen bleek, is dat niet zo'n goed idee. Uiteraard wel de trampoline en de schommel uitgeprobeerd!


#2 Vrijdag 21 augustus 2015 - Kinderparadijs Koggenland in Hensbroek
Raar om terug te zijn in het dorp waar ik ben opgegroeid en zo ontzettend veel is veranderd. Ons zoontje is in deze speeltuin al een paar keer met oma geweest. Tijd dus om dit paradijs een keer samen te bezoeken. De speeltuin is deels in een oude rozenkas gebouwd. Binnen liggen enorm grote luchtkussens waarop kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Maar ook heel veel trekseltjes om mee te crossen, een ballenbak, trampoline, voetbalveldje, legohoek en nog veel meer. Buiten overal zand met een groot springkussen, speeltoestellen en glijbanen. Aan de ouders is ook gedacht. Zowel binnen als buiten tafels en stoelen en een kleine kaart voor drinken en broodjes of snack. Het grootste voordeel: er waren slechts vijf kindjes aan het spelen. Lekker rustig en dus alle ruimte om te spelen.


#3 Zaterdag 30 april 2016 - Monkey Town in Uitgeest
In elke regio zit wel een Monkey Town. Deze in Uitgeest heeft iets meer dingen voor oudere kinderen. Auto's, voetbalveldje, apparaat dat over de kop gaat (minimale lengte is 1,25 meter), een free fall glijbaan en een lange rollerbaan voor sleetjes. Het is er lekker ruim opgezet en de tafeltjes voor de ouders zitten in het midden. Dus je hebt goed zicht op de spelende kinderen.


#4 Zaterdag 25 juni 2016 - Funfestijn in Medemblik
Een verjaardagsfeest van de familie werd in deze indoorspeeltuin gevierd. Het is er niet heel groot maar wel overzichtelijk. Wat opvalt is dat het er zeer schoon en netjes uitziet. De speeltoestellen zijn nieuw en van goede kwaliteit. Voor verschillende leeftijden is er iets: babyballenbak, klimdoolhof, trampolines, rolbaan, grote draaischijf en megablokken om mee te bouwen.


#5 Vrijdag 5 augustus 2016 - Linnaeushof in Heemstede
Als kind kwam ik al bij Linnaeushof, Europa's grootste speeltuin. Het is zo groot, dat we een dag nodig hadden om alles te bekijken. Vooral het verkeersplein met trapkarretjes, de botsauto's en de klimrekken waren een succes. Als afsluiting hebben we in een duo-kart gereden. Het ging zo hard, dat de tranen in onze ogen stonden!



Dit zijn er vijf. Maar ik weet zeker dat er nog meer gaan volgen. Doel 56: voltooid! 

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten