#64 Hang een nieuwe eettafellamp op

Eindelijk! Na een jaar zoeken hangen er niet één, maar twee lampen. Vorig jaar een dag voor kerst kwam de tafel en nu de lampen. En wat hebben we lang gezocht. Het moest iets aparts zijn, creatief, modern, open maar niet helemaal open. Met een interieurspecialist in huis weet je een ding zeker: het wordt geen IKEA lamp.

Kerstavond staat meestal in het teken van een broodmaaltijd. Wij stonden te klungelen op een trapje om twee lampen op te hangen. Klussen is niet echt iets wat je even snel doet. Nee, ook deze keer niet. Het plafondplaatje paste niet op de elektrapot van het plafond. Dus terug naar de bouwmarkt, schroeven, pluggen en boortjes kopen. Thuisgekomen toch maar besloten om de klus tot de volgende dag te laten liggen. Het begon al donker te worden...

De volgende dag vol goede moed de klus weer opgepakt. En daar hingen ze dan eindelijk. Mooie Pilke lampen van een ontwerper uit Finland. Blij? Nee, niet helemaal. Het ontwerp is prachtig, maar je kijkt tegen de gloeilamp aan. Weer naar de bouwmarkt om te zoeken naar een alternatief voor de gloeilamp. Andere dimmer en vijf led-lampen verder en ik gaf de moed al bijna op. Toen kreeg ik het idee om een lamp in de lamp op te hangen. Hierdoor geeft de lamp diffuus licht. Project afgerond!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten